Mentés, megsemmisítés

+36 70 730 7748
info@brslabor.hu


Szakértelemmel, azonnal nekilátunk a probléma feltárásának és megoldásának.

A jelen vírushelyzetre való tekintettel, ingyenes kiszállással állunk ügyfeleink rendelkezésére.Árajánlatkérés


Az adatmentésről általábanAz adatmentésnek két lépcsője van, az első (i), hogy az adathordozón tárolt adathalmaz kinyerésre kerüljön, ehhez vagy az adathordozót kell valamilyen módon működésre bírni, vagy fizikailag kell kiemelni az adathalmazt tároló részt, és más eszközzel ezen adatokat kinyerni. A második lépés (ii) a kinyert adathalmazban található fájlok kimentése. Ezen fájlok séretlenségének vizsgálata, sérült file esetén annak helyreállítása.
Cégünk elsődleges profilja, a fizikailag használható, vagy használhatóvá tett háttértárokról az adatok lementése, mely adatok valamilyen oknál fogva sérültek, vagy eltűntnek véltek. Ezen lementett adatok helyreállíthatóságának szükség esetén további elemzése.

Az addattárolók típusai:

HDD (hard disk drive): fiziaiklag forgó alkatrészeket tartalmaz, pontosabban egy vagy több lemeztányért, melyen az adatok tárolódnak. Ezen adathordozók tipikus hibái: az olvasófej tönkremegy, az olvasófejet mozgató mechanika megy tönkre, a tányérokat forgató motor vagy a háttértérat vezérlő elektronika meghibásodik, rosszabb esetben a adattányérokon keletkezik fizikai sérülés.
Hibára utaló információk:
- kattog;
- a számítógép látja a tárolót, de nem tudja olvasni;
- a számítógép nem is látja a tárolót;
- az adattároló motorja bekapcsoolást követően nem hallható, nem érékelhető.

SSD (solid state disk): nagy teljesítményű forgó alkatrészeket nem tartalmazó adattároló, mely hibája csak elektronikai hiba lehet.
Hibára utaló információk:
- a számítógép látja a tárolót, de nem tudja olvasni;
- a számítógép nem is látja a tárolót;
- formázást ajánl.

Pendrive, memóriakártya: kisebb memóriakapacitással rendelkező forgó alkatrészeket nem tartalmazó adattároló, mely hibája csak elektronikai hiba lehet.
Hibára utaló információk:
- a számítógép látja a tárolót, de nem tudja olvasni;
- a számítógép nem is látja a tárolót;
- formázást ajánl.

Az adatok mentése:

Az esetek nagy többségégen ezen eszközökről fizikai megbontás nélkül lehet a tárolt adathalmazt menteni, majd ezen adathalmazból a szükséges visszaállításokat elvégezni. Fontos, hogy bármilyen hibajelenség észlelhető, akkor az esztközt a lehető leggyorsabban de szabályosan áramtalanítani kell, majd az eszközt szakemberhez el kell juttatni (vagy kiszerelve, vagy ha nem áll rendelkezésre ismeret/tudás, akkor az egész géppel együtt).

Adatok véletlen törlése:

A fenti eseteken túlmenően előfordul, hogy az adathorozón véletlen/szándékos törlés történt, formázás, esetleges rendszer újratelepítés, felülírás, partíció módosítás vagy vírustámadás. Mivel az adatok nem minden esetben ugyan arra a fizikai egységre írodnak vissza, ahol eredeteileg voltak, így van esély az adatok helyreállításának speciális módszerekkel, eszközökkel és szoftverekkel.

SzolgáltatásokAdathalmaz kinyerésre

Az adattároló eszközről annak teljes tartalmáról másolatot készítünk. Függetlenül attól, hogy az eszköz sérültségi szintje milyen. Természetesen ehhez vagy az eszközt kell működésre bírni, vagy az eszköz adattároló részét kiemelni és abból az adatokat kinyerni.
Az adatlahamozon levő file-k helyreállítása

Az adathordozóról elkészült teljes másolaton tovább kell dolgozni, és az abban található fájlokat kell kinyerni. Ezen sikeresen kinyert fájlok kerülnek az ügyfél részére átadásra, melyet az ügyfél a számla kiállítása előtt megtekinthet személyesen.
Adathordozók biztonságos megsemisítése

Az adathorzodók tartalmának biztonságos megsemmisítése az adathorzdozó tönkretétele nélkül, ekkor az adathordozó tovább használható, de nem lehet kinyerni belőle a korábbi adatokat. Igény esetén természetesen az adathordozó fizikai megsemmisítését is vállaljuk, mely hulladékokat a környezetvédelmi szempontoknak megfelelően kezelve kerülnek biztonságos újrahasznosításra.

TudnivalókAdatvesztés vagy adatvesztés gyanúja esetén esetén mielőbb hozza be személyesen, vagy postázza el címünkre adathordozóját.

A helyreállítás sosem az eredeti eszközön történik, a kinyert adatok pedig az ügyféllel történő egyeztetést követően nagyobb adathalmaz esetén egy új eszközön (ügyfél által hozott, vagy cégünk által biztosított), de akár kisebb adatok esetében interneten keresztül kerülnek átadásra.

Az adatvisszaállítás és kinyerés sikerdíjas, ami azt jelenti, hogy csak akkor kell fizetni érte, ha az adatok visszaállítása részben/egészben sikerült. Amennyiben az adatok végleg elvesztek, vagy elveszetnek minősítette a cég, akkor az ügyfélnek nincs mit fizetnie.
A fizetés előtt az ügyfél a visszaállított adatokat átvizsgálhatja.
Reggel elhozza, este viheti is (adatkapacitástól és a hiba típusától föggően)!
Ha nem tudja elhozni, vagy nincs ideje, akkor is vegye fel velünk a kapcsolatot, mert ebben az esteben szakemberünk kimegy a helyszínre és ott próbálja meg a bevizsgálást elvégezni és ebben az esetben tájékoztatja Önt a további teendőkről.
A beérkezést követően megkezdjük a bevizsgálást. A vizsgálat eredményéről és a kalkulált adatmentési díjról tájékoztatjuk. Ha megrendeli az adatmentést, úgy megkezdjük a munkát, melynek eredményéről telefonon vagy emailben tájékoztatjuk.


ElérhetőségBRS Labor

BRS Solutions Kft.

Cím: 1116 Budapest, Dália utca 21.
Telefon: +36 (70) 730 77 48
Email: info@brslabor.hu

Cégjegyzékszám: 01 09 661185

Adószám: 12272628-2-43


Minden jog fentartva: BRS Solutions Kft. (1996-2021)